VÍTĚZNÉ TROFEJE KUCHAŘ ROKU, CUKRÁŘ ROKU a GASTRO JUNIOR BIDFOOD CUP

návrh vítězných trofejí pro největší gastronomickou soutěž v ČR
#OSTATNI

O PROJEKTU

Společnost Bidfood je pořadatelem každoroční  a největší gastronomické událost pro odbornou veřejnost. Letos se udál 14. ročník a opět se zde utkali nejlepší kuchaři a cukráři v České Republice. Děkujeme Asociaci kuchařů a cukrářů ČR, z.s. za možnost navrhnout 4 vítězné trofeje pro 4 kategorie.
🏆🏆🏆🏆
 
KUCHAŘ ROKU 2022-2023 titul a trofej si odnesl Lukáš Čížek
CUKRÁŘ ROKU 2022-2023 titul a trofej si odnesla Anička Marvanová
GASTRO JUNIOR KUCHAŘ 2022 si odnesla Hanča Budková
GASTRO JUNIOR CUKRÁŘ 2022 si odnesla Bětka Brabcová
 
 

ROK REALIZACE

2022

TYPOLOGY

ocenění, trofeje

DESIGN

Tibor Mužík

FOTO

Jan Růžička

koncept - barevnost, materiály

Trofeje formálně připomínají archetyp poháru, který obsahuje motivy ingrediencí typické pro daný obor. Jsou vyrobeny z několika vrstev ručně foukaného skla a nerezových prvků, motivy jsou ručně nakresleny a vypískovány do skla. Barevnosti trofejí také odkazují k danému oboru.

Samotná výroba všech 4 trofejí trvala 3 měsíce. Vše začalo výrobou bukových forem pro foukání skla. Děkujeme Glass Ateliéru Morava s.r.o. za ně. Formy  jsme převezli do Střední uměleckoprůmyslové školy sklářské ve Valašském Meziříčí, kde mistr Strnadel nafoukal skla do forem. Jednalo se o celkem o 19 skel, některé byly nafoukány 3x z důvodu standardní zmetkovosti. Nakonec bylo využito 10 skel. Všechny skla následně převzala do svých zkušených rukou Adéla Lakomá, AKA Dosena, která skla zabrousila, vyvrtala, vyleštila a vypískovala do nich námi nakreslené motivy. Vše dopadlo na jedničku. Zároveň ve své dílně vyráběl mistr nožíř Anton Vadovič, náš dvorní zpracovatel kovu, všechny nerezové prvky. Jednalo se dohromady o 36 nerezových dílů ze kterých se vyrobily podnože a podložky.

Všechny skleněné a kovové prvky jsme s Antonem 2 celé dny kompletovali dohromady, výsledek posuďte sami.