VÍTĚZNÉ TROFEJE VAŘÍME TO SLOW FOOD

návrh vítězných trofejí v kategorii kuchař, cukrář a číšník
#OSTATNI

O PROJEKTU

PROFESIONÁL V KUCHYNI I NA PLACE

Nadávat na vzdělávání v gastronomických oborech je takovým koloritem zdejší gastroscény. Plzeňský kraj společně se sdružením envic vnímá kritické postřehy i nutnost změny systému vzdělávání kuchařů, cukrářů i číšníků. Společně s Asociací kuchařů a cukrářů ČR aktivně pracujeme na změně vzdělávacího systému gastronomických oborů. Proto jsme připravili projekt, který napomůže ke zkvalitnění teoretické i praktické části výuky.

Do projektu je pilotně zapojeno pět škol z Plzeňského kraje (Hotelová škola PlzeňStřední škola potravinářská a zemědělská KlatovyStřední škola HoražďoviceStřední odborné učiliště DomažliceSOŠ a SOU Horšovský Týn) a jedna z německé strany (Hotelová škola Viechtach).

Jedním z vrcholů projektu www.varimedobre.eu byla soutěž Vaříme to Slow food. Soutěžilo se v oborech kuchař, cukrář a číšník 👍🏻.

(text z www.varimedobre.eu )

ROK REALIZACE

2022

TYPOLOGY

ocenění, trofeje

DESIGN

Tibor Mužík

FOTO

fotoarchiv AKC ČR

koncept - barevnost, materiály

Trofeje, po stránce designu, navazují na předchozí trofeje, které jsme vytvořili také ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů AKC ČR. Z těchto předešlých trofejí jsme tak znovu pro foukání skla využili jednu z dřevěných forem. Pro foukání jsme však zvolili jiný druh skla a to sklo olovnaté. Docílili jsme tak daleko výraznějších barev, které trofejím sluší. 

Samotná výroba všech 3. trofejí trvala 2 měsíce. Díky zkušenostem z předešlého projektu jsme dokázali dobu výroby podstatně zkrátit.  Všechny nerezové prvky opět vyrobil na míru náš dvorní zpracovatel kovu Anton Vadovič