VÍTĚZNÉ TROFEJE VAŘÍME TO SLOW FOOD
O PROJEKTU
PROFESIONÁL V KUCHYNI I NA PLACE
Nadávat na vzdělávání v gastronomických oborech je takovým koloritem zdejší gastroscény. Plzeňský kraj společně se sdružením envic vnímá kritické postřehy i nutnost změny systému vzdělávání kuchařů, cukrářů i číšníků. Společně s Asociací kuchařů a cukrářů ČR aktivně pracujeme na změně vzdělávacího systému gastronomických oborů. Proto jsme připravili projekt, který napomůže ke zkvalitnění teoretické i praktické části výuky.
Do projektu je pilotně zapojeno pět škol z Plzeňského kraje (Hotelová škola Plzeň, Střední škola potravinářská a zemědělská Klatovy, Střední škola Horažďovice, Střední odborné učiliště Domažlice, SOŠ a SOU Horšovský Týn) a jedna z německé strany (Hotelová škola Viechtach).
Jedním z vrcholů projektu www.varimedobre.eu byla soutěž Vaříme to Slow food. Soutěžilo se v oborech kuchař, cukrář a číšník .
(text z www.varimedobre.eu )
ROK REALIZACE
2022
TYPOLOGY
ocenění, trofeje
DESIGN
Tibor Mužík
FOTO
fotoarchiv AKC ČR
koncept - barevnost, materiály
Trofeje, po stránce designu, navazují na předchozí trofeje, které jsme vytvořili také ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů AKC ČR. Z těchto předešlých trofejí jsme tak znovu pro foukání skla využili jednu z dřevěných forem. Pro foukání jsme však zvolili jiný druh skla a to sklo olovnaté. Docílili jsme tak daleko výraznějších barev, které trofejím sluší.
Samotná výroba všech 3. trofejí trvala 2 měsíce. Díky zkušenostem z předešlého projektu jsme dokázali dobu výroby podstatně zkrátit. Všechny nerezové prvky opět vyrobil na míru náš dvorní zpracovatel kovu Anton Vadovič.